Δημοσχάκης: "Απλουστεύεται η διαδικασία αδειοδοτήσεων και των μονάδων υδατοκαλλιεργειών"

Στο πλαίσιο της σημερινής του (24/7) τοποθέτησης επί του σ/ν του Υπουργείο Αγροτικής

Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, εισαγωγικά, υπογράμμισε ότι η σημερινή ιστορική ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αμαυρώνεται από μια τραγωδία, ένα έγκλημα που λαμβάνει χώρα στη γειτονική Τουρκία με την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας!

Επί του Σ/Ν του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπογράμμισε ότι με την παρούσα νομοθετική ρύθμιση αίρονται γραφειοκρατικά εμπόδια και δημιουργείται ένα φιλο-επενδυτικό κλίμα στη χώρα!

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

Στόχος του παρόντος σ/ν, είναι η ρύθμιση του τρόπου αδειοδότησης όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων και η διευκόλυνση επενδυτών κι επιχειρήσεων.

Επιλύονται χρονίζοντα ζητήματα που άπτονται της γεωργίας, της κτηνοτροφίας & της αλιείας οι οποίες συνιστούν την βασική εισοδηματική πηγή των Εβριτών!

Απλουστεύεται η διαδικασία αδειοδοτήσεων μεταξύ άλλων και των μονάδων υδατοκαλλιεργειών.

Ωστόσο επισήμανε ότι προαπαιτούμενο για την επαναλειτουργία των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας (Τρεις λιμνοθάλασσες) στο Δέλτα Του Έβρου, αποτελεί η αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες των ετών 2010 & 2015.

Συνάμα, υπογράμμισε το θετικό πρόσημο των νομοθετικών ρυθμίσεων που βελτιώνουν την δημοσιονομική κατάσταση του ΕΛΓΑ και προωθούν την οικονομική εξυγίανσή του!!

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, θα επιτυγχάνεται η αποζημίωση των αγροτών σε έγκαιρο χρόνο!!

Τόνισε ότι η θήρα αγριόχοιρων αλλά και ημίαιμων χοίρων καθ όλη την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου αποτελεί σοφή αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού τους.

Παράλληλα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ίδρυσης Ευρωπαϊκής Κτηνιατρικής Σχολής στον Έβρο, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα και για την Ε.Ε.!

Σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα αλλά και το διακρατικό Ινστιτούτο Εξωτικών Νοσημάτων θα αποτελέσουν το επιστημονικό ανάχωμα αποτροπής των εισαγόμενων εξ ανατολάς ζωονόσων.

Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε ότι σε μία περίοδο, όπου η γειτονική χώρα δημιουργεί τριγμούς πρέπει να διασφαλίζεται η ανθρώπινη παρουσία στη συνοριογραμμή του Έβρου και με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην παραμεθόριο!