Ανοίγει το τελωνείο (για ποιους) στις Καστανιές από την Τετάρτη- Ήταν κλειστό 4 μήνες

Το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού των Καστανέων, στα ελληνοτουρκικά

σύνορα , ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης γνωστοποίησε ότι από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν οι βόρειες πύλες εισόδου στη χώρα.

Πρόκειται για τους συνοριακούς σταθμούς των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Κήπων, καθώς και των Καστανέων.

Η απόφαση αυτή, σχετίζεται με το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού, καθώς την ίδια ημέρα ξεκινούν και οι πτήσεις εξωτερικού από τις περισσότερες χώρες του πλανήτη, με εξαίρεση τις παρακάτω:

Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Βόρεια Μακεδονία.

Οι τουρίστες θα καταφθάνουν στην Ελλάδα χωρίς τη διενέργεια υποχρεωτικού τεστ, καθώς οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί, ενώ σε καραντίνα θα τίθενται μόνο όσοι αποδεικνύονται θετικοί στην COVID-19.

Τέσσερις μήνες ήταν κλειστές οι Καστανιές

Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο των Καστανιών Έβρου είχε κλείσει από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020, λόγω της συγκέντρωσης και της προσπάθειας εισόδου παράνομα στην χώρα μας χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Οι ελληνικές Αρχές, υπό τον φόβο ενός μαζικού κύματος εισροών, αποφάσισαν να κλείσουν άμεσα τα συνοριακά περάσματα, αποτρέποντας την είσοδο στους μετανάστες.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς οι ελληνικές Αρχές κατήγγειλαν τη ρίψη μολότοφ και δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά.

Μετά την αποκλιμάκωση της μεταναστευτικής πίεσης, ωστόσο, ήρθε η σειρά της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία ανάγκασε την Αθήνα να διατηρήσει κλειστό το τελωνείο των Καστανιών.

Έτσι από την Τετάρτη το τελωνείο ανοίγει και πάλι...χωρίς να γίνει γνωστό αν εκτός από τους Έλληνες ποιοι άλλοι θα διέρχονται. Οι Τούρκοι ή οι μετανάστες που ζουν σε χώρες της Ευρώπης και θα έρθουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές;