Συνεχίζουν μέχρι και αυτήν την ώρα οι προσπάθειες για τον έλεγχο των πυρκαγιών σε Τραιανούπολη και Αγνάντια

Μέχρι και αυτήν την ώρα 19.00 συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν

υπό έλεγχο τα δύο μέτωπα πυρκαγιάς που ξέσπασαν την ίδια ώρα!!! σε Αγνάντια και Μοναστηράκι-Τραϊανούπολη στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

loytra fotia

Με ένα καναντέρ το οποίο κυριολεκτικά πότε στην Αγνάντια και πότε στην περιοχή του Αι Γιώργη ρίχνει νερό και με το πυροσβεστικό ελικόπτερο προσπαθούν να «κλείσουν» τα μέτωπα πριν πέσει το σκοτάδι και αρχίσουν οι άνεμοι.

IMG 4001

Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν τα μέτωπα με δυσκολία και λόγω της μορφολογίας του εδάφους αλλά και εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων. Εκεί που υπάρχει μία ελπίδα ότι αντιμετωπίζονται τα μέτωπα, ξαφνικά οι φλόγες φουντώνουν και πάλι…

IMG 4013

Από τις 6 το απόγευμα η τροχαία ενημερώνει τους οδηγούς στο ύψος της διασταύρωσης για Αμφιτρίτη στην παλαιά Εθνική οδό ότι η κίνηση των αυτοκινήτων για Φέρες γίνεται μόνο μέσο Εγνατίας οδού, ενώ απαγορεύεται και η διέλευση των αυτοκινήτων από το ύψος του χωριού Αρίστεινο.

IMG 4003

Ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Μαΐστρου, Απαλού, Παλαγίας και των ανατολικών συνοικιών της Αλεξανδρούπολης, ιδιαίτερα όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα, να διατηρούν τα παραθυρόφυλλα των οικιών τους κλειστά, λόγω της έντονης παρουσίας καπνού στην ατμόσφαιρα από πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε θέσεις κοντά στους οικισμούς Αγνάντια και Μοναστηράκι.