ΔΕΔΑ: Αυτήν εβδομάδα προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για τα έργα του δικτύου διανομής αερίου σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκινά η ΔΕΔΑ τις δημοπρατήσεις των έργων για την επέκταση

των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το πενταετές πρόγραμμα της θυγατρικής της ΔΕΠΑ Υποδομών που προβλέπει την κατασκευή δικτύων 1.830 χλμ σε 34 πόλεις έως το 2024, προκηρύσσονται οι πρώτοι διαγωνισμοί.

Αφορούν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και όπως αναφέρουν πηγές δεν αποκλείεται αυτήν την εβδομάδα να μεταβεί και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας στους ακριτικούς νομούς. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να δημοπρατηθούν τα έργα για την κατασκευή αγωγών συνολικού μήκους 484,6 χιλιομέτρων με σκοπό αυτά να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022. Ο συνολικός προϋπολογισμός, με βάση το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ ξεπερνά τα 51 εκ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός θα σπάσει σε δύο μέρη με βάση τις περιοχές επέκτασης του δικτύου διανομής αερίου.

Οι διαγωνισμοί αφορούν τις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα και Καβάλα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στα δίκτυα αυτά, εκτιμάται ότι θα συνδεθούν 12.537 Οικιακοί, 2.333 Εμπορικοί και 34 Βιομηχανικοί νέοι Τελικοί Πελάτες, για τους οποίους προβλέπεται κατανάλωση που ανέρχεται αντίστοιχα σε 153.681 MWh για τους Οικιακούς, 177.230 MWh για τους Εμπορικούς και 167.043 MWh για τους Βιομηχανικούς Τελικούς Πελάτες.

Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ακολουθήσουν οι δημοπρατήσεις για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η ΔΕΔΑ, μετά και την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της, βρίσκεται σε φάση αναζήτησης και καταστημάτων στις περιοχές όπου θα γίνουν τα έργα επέκτασης του δικτύου ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των πολιτών για αιτήσεις συνδέσεων και άλλες πληροφορίες.