Πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης σε ιδιώτη

ΠΡΟΣ

Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Δημοτικές και

Κοινοτικές Παρατάξεις, Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη 6/7/2020

Κ. Δήμαρχε και κ.κ.  συνάδελφοι,

Η Αλεξανδρούπολη είναι το  μητροπολιτικό κέντρο του Έβρου με βασικές υποδομές, όπως λιμενικές εγκαταστάσεις, σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις και αερολιμένα που λίγες πόλεις της Ελλάδας μπορούν και έχουν.   Υποδομές μοναδικές  οι οποίες μπορούν να διαδραματίσουν σημαίνοντα αναπτυξιακό ρόλο στις διασυνοριακές και διακρατικές  εμπορικές  συναλλαγές.   

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες από τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ξενόφο, προχωράει ο διαγωνισμός για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης σε ιδιώτη. Αυτό σημαίνει ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης, Μάκρης, Καμαριώτισσας και θέρμων Σαμοθράκης θα  περιέλθουν σε ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα έχει την αποκλειστική δυνατότητα να διαχειρίζεται το σύνολο των δραστηριοτήτων των λιμενικών εγκαταστάσεων, ακόμη και αυτών που έχουν δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. 

Εμείς τι κάνουμε; θα περιοριστούμε μόνο στο να ζητάμε και ίσως ο Δήμος αναλάβει τη νότια χερσαία ζώνη; θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες, ώστε κοινωνία  και δήμος να είναι συνομιλητές, συνδιαμορφωτές  και  όχι απλά παρατηρητές  των όποιων αποφάσεων;

Κατανοώ ότι τις τελευταίες δεκαετίες ζούσαμε και ζούμε σε μια εποχή που η πολιτική εκπροσώπηση υστερεί σε ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες, όπως   εκείνων που μεγάλωσαν την Ελλάδα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα μας δώσει συγχωροχάρτι η ιστορία.                                     

                                          Δημήτριος Μερκούρης                                                   

  Σύμβουλoς Δημοτικής  Κοινότητας Αλεξανδρούπολης