Γιατί...;

Τα δημοσιεύματα που διάβασα γέμισαν το μυαλό μου τύψεις. Έφερα

στη μνήμη μου όλα τα λάθη που έκανα όταν γνώρισα τον άνθρωπο αυτό, τόσο εγώ, όσο και οι φίλες μου.

Σήμερα, μετά από χρόνια, και έχοντας οικογένεια και παιδιά, θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για την σκοτεινή περίοδο της ζωής μας κοντά σ’ αυτόν τον «ιερωμένο».

Έχοντας από την μία την ωριμότητα της ηλικίας μου, και από την άλλη την τρομακτική εμπειρία της πνευματικής καθοδήγησής του, θέλω να μιλήσω δημόσια για να σώσω νέους ανθρώπους και κυρίως κορίτσια. Μόνο αυτό με το κριτήριο τολμώ να γράψω δημοσίως τα παρακάτω:

Γνώρισα τον άνθρωπο αυτόν αρχικά στην Κομοτηνή και μετά στην Αλεξανδρούπολη.

Εξωτερικά ήρεμος και πνευματικός άνθρωπος. Εσωτερικά, όμως, γεμάτος πάθη. Αλαζονεία, κενοδοξία, φιλοχρηματία. Άργησα να τα καταλάβω.

Έλεγα, ανθρώπινα πάθη αυτά ακόμα και για έναν παπά. Το ότι όμως θα χρησιμοποιούσε την ιεροσύνη και τα ράσα για να «χορτάσει» τις ορέξεις και τα πάθη ποτέ δεν το περίμενα.

Ήταν έξυπνος και χειριστικός με τους ανθρώπους. Όλους τους εκμεταλλευόταν όπως ήθελε ο ίδιος και ο καθένας μας νόμιζε ότι βοηθούσε την ψυχή του και την κοινωνία. Οργανωτικός και παμπόνηρος. Εξωτερικά όλα όμορφα και πνευματικά. Φιλανθρωπία, εξομολόγηση, ακολουθίες.

Εσωτερικά, ψυχαναγκασμός, πνευματική νάρκωση και όπου εκείνος νόμιζε σεξισμός.

Όλα προχωρούσαν σιγά σιγά. Κανένας δεν μπορούσε εύκολα να τον κατηγορήσει.

Άλλωστε είχε κόσμο και τους χρησιμοποιούσε όπως εκείνος ήθελε.

Τα χέρια του όμως που ήταν για να λειτουργεί και να ευλογεί, έγιναν ανεξέλεγκτα και μακριά. Άρχισαν να χαϊδεύουν και να ξεκουμπώνουν γυναικείες μπλούζες και πορτοφόλια. Δημιουργήθηκαν σχέσεις ερωτικές τις οποίες δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Πολλές φίλες μου έφυγαν. Εγώ όμως δεν μπορούσα. Εξουσίαζε το μυαλό μου και την καρδιά μου με την δαιμονική του δύναμη. Όχι μόνο το δικό μου αλλά και πολλών άλλων γυναικών. Κι εδώ σταματώ.

Έχω ευθύνη πρώτη εγώ. Όμως, θέλω να ρωτήσω κάποιους το γιατί. Γιατί, Σεβασμιότατε, αργήσατε; Γιατί κύριοι της Αστυνομίας καλύψατε; Γιατί ιερείς σιωπήσατε; Καταστράφηκαν ψυχές, νέες γυναίκες έπαθαν ζημιά μέσα στην Εκκλησία. Πήγαν να βρουν τον Χριστό και συναντήθηκαν με τον διάολο.

Γιατί; Γιατί;

Λ.Ι.